*

MarjattaRasi

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansainvälisyys

Sininen tulevaisuus on EU-kriittinen puolue

(Puhe on pidetty 22.11.2017 eduskunnan täysistunnon keskustelussa EU:n tulevaisuudesta)

 

Sinisen Tulevaisuuden EU-linja

Suomalaiset ovat perinteisesti halunneet EU:lta turvallisuutta, taloudellista hyvinvointia ja lisääntynyttä kansainvälisyyttä. EU:n jäseninä meillä on mahdollisuus vaikuttaa siihen, mihin suuntaan unioni kehittyy.

Suomen ongelma No 1

Ongelma on, kun ei ole rajavartiolaitosta.  Kansat ovat muodostuneet, kun on perustettu perhe, suku ja meidän kyläkunta.  Sitten kyläkuntien yhteisöt, maakunnat ja valtio samanhenkisten etuja turvaamaan.  Noista savolaisista en kuitenkaan oikein tiedä   keitä he ovat ja mistä.

Mitä saa sanoa, mitä ei

Rikollista, rasistista on, jos sanoo;  kaikki muselmaanit eivät ole terroristeja mutta kaikki terroristit ovat muselmaaneja.  Niinpä en uskalla sanoa.

Rikollista sitä vastoin ei ole ripustaa taivaanportin avainta  lapsensa kaulaan ja lähettää häntä rintamalle , maailmalle taistelemaan vääräuskoisia vastaan.  Äidit ovat lapsimartyyreistaan ylpeitä.

Eurooppalainen Suomi tarvitsee lisää kansainvälisyyttä kouluihin

Euroopassa juhlittiin kuluvalla viikolla Eurooppa-päivää. Kun EU:n perusta valettiin Roomassa 60 vuotta sitten, Eurooppa oli jaettu muurein ja piikkilangoin. Ajatus hiilen ja teräksen rauhanomaisesta jakamisesta oli terve tuulahdus. Idea kasvoi visioksi Euroopasta, jolla on yhteiset arvot. Tavoitteena oli myös rauha ja kansojen hyvinvointi. Näissä EU on onnistunut.

Helsinki could be the best city for students - #alviina2017

Lunch at a student cafeteria. A pair of overalls to sew patches on. A crisp morning wind on your way to the lecture hall. A shared dorm far away from the city. The steady humdrum the subway, clanking on the tram. Studying at the Kaisa library in your woolen socks. Social events. Seminars. New friends.

Linnan kutsut huomenna?

Tänään tuottaa ihmetystä, kun kaikki (muselmaanit) presidentin kutsuilla eivät voi kätellä  naista, presidentin puolisoa.  Miten mahtaisi käydä,  jos tulevaisuudessa pariskunta olisi samaa sukupuolta? 

Kaikkea sitä tulee pohdittua.  Pitääkö olla huolissaan?

Lisään.  Sitäkin siis pohdin, miten naiset ja homot voivat tukea suurmoskeijaa Helsinkiin, moskeijaa joka ei ei heitä heteroiden kanssa tasavertaisina pidä.

Yliopistofilosofian vanhat ja uudet ruhtinaat

Helsingin yliopiston teoreettisen filosofian professorinvakanssi on yliopistomme vanhin. Se luotiin jo Turun Akatemiaa perustettaessa. Filosofiaa itseään taas on pidetty yliopistojen kantatieteenä, josta erityistieteet ovat irtautuneet.

Internatsismia yliopistoissa

Yliopistolla täytyy käydä, jotta elämä ei tuntuisi liian mukavalta. Aina kun aikuisten yhteiskunta alaa tuntua liian järkevältä ja jopa kansallismieliseltä, menenkin yliopistolle, sillä siellä törmään varmasti internatsismiin, monikulttuurisuuteen, feminismiin, antifasismiin, miesvastaisuuteen, suvaitsevaisuuteen ja muihin kurjiin ja ristiriitaisiin ilmiöihin.

Saako Guggenheim kansainvälistä näkyvyyttä?

Helsingin Guggenheim -museohanketta on käsitelty monelta eri kannalta. Tuon yhden lisää. Jonkin verran julkisessa keskustelussa on sivuttu museon kansainvälistä merkitystä. Viimeksi presidentti Martti Ahtisaari arvioi museon tuovan ”(...) Suomea esiin ja tarjoaisi myös suomalaisille taiteilijoille mahdollisuuksia”. Mutta pitääkö väite paikkaansa? Onko Helsingin Guggenheim kansainvälisesti kiinnostava uutinen?

USA, kansojen sulatusuuni

Semmoista kansaa ei olekaan,  joka pummille muukalaisia luoksensa  toivottaa. 

Mistä  perheet suvut ja yheteiskunnat muodostuvat?    Eläimet, ihmisetkin, elinpiirinsä  huudoin, kuseskellen reviirinsä ilmaisevat

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä