MarjattaRasi

Kaikki blogit puheenaiheesta Kreikan tilanne

Kreikka on osa Eurooppaa

Kreikka on osa Eurooppaa ja tärkeä osa siitä, kuten kaikki muutkin Euroopan osat. Kreikka ei muuta Euroopasta minnekään, ei Venäjälle, ei Aasiaan, ei Amerikkaan. Vaikka Kreikka romahtaisi taloudellisesti, tai eroaisi EU:sta ja eurosta,  Kreikka jää silti paikalleen, Välimeren rannalle, muhamettilaisen maailman rajalle.

Jos Kreikka eroaa EU:sta ja ottaa käyttöönsä oman rahan, sen velkavastuut euroissa EU- maille tai IMF:lle eivät katoa, eikä myöskään EU- maiden ja IMF:n vastuu Kreikasta ja kreikkalaisista katoa minnekään.

Kreikka, EU ja Venäjä

Brysselin neuvotteluissa näyttävät olevan vastakkain ylivelkaantunut ja velvoitteistaan irti haluava Kreikka sekä tukiohjelman ehdoista kiinnipitävä EU:n komission, EKP:n ja IMF:n troikka. Tilannetta monimutkaistavat Kreikan johtajien läheiset suhteet Venäjään. Suomessa ei pidetä velkojen leikkaamista mahdollisena, kun taas maksuaikatauluista voidaan keskustella. Asetelma ei kuitenkaan ole todellisuudessa ihan näin mustavalkoinen.

Kreikka vaaliteemaksiko?

Tätä kirjoittaessani tuntuu aika epätarkoituksenmukaiselta tehdä Kreikasta kevään vaaliteema. Eiköhän meidän kaikkien pidä nyt keskittyä oman maan ongelmien ratkaisemiseen. 

Kreikan pääministeri ja finanssiministeri kiertävät Eurooppaa keräämässä ymmärrystä sekä sympatiaa. Uho Kreikan velkojen leikkaamisesta on hiljentynyt. Nyt puhutaan velkojen uudelleen järjestämisestä talouden kasvun myötä. Ihan kuin myönnytyksenä! Kannattaa muistaa, ettei velkoja  muuten voi leikata velallisen tekemänä ilmoitusasiana. 

Ei anneta Kreikan vetää meitä höplästä

Kreikan uusi hallitus pelaa kovaa peliä rahoittajiensa, meidän muiden eurooppalaisten, kanssa. Kreikkalaisten retkuun ei kannata mennä.

Kreikka on kuin ylivelkainen asuntolainan ottaja tai yritys, joka haluaa, että rahoittajat kuittaavat tekijän itselleensä aiheuttamat ongelmat.

Kukapa asuntovelkainen ei haluaisi helpottaa velkataakkaansa, jos velan hoitaminen vaatii kiusallisen paljon ylimääräisiä ponnistuksia ja mahdollisuudet shoppailla kaikkea kivaa ovat kovien korkomenojen vuoksi heikentyneet?

Paljonkohan Kreikalla oikein on sitä velkaa?

Netissä levitetään huhua jonka mukaan Kreikkalaisten velat jäävät vielä lastemme ja lastenlastemmekin maksettaviksi. Haluan hieman leikkiä myytinmurtajaa ja selvittää onko tuo huhu oikea ja jos on, niin paljonko tästä oikein tulee sitä velkataakkaa meidän lastenlastemme kannettaviksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä